Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σωτήρης Τσιόδρας: Ο έμπιστος του Δ. Αβραμόπουλου όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τα εμβόλια

Στη φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε το 2009, βλέπουμε τον τότε Υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο να έχει στο πλευρό του τον, γνωστό πλέον σε όλους μας, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος και εκείνη την περίοδο ήταν εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας. Το άλλο πρόσωπο που διακρίνεται στη φωτογραφία, το οποίο είναι λιγότερο γνωστό, είναι ο σημερινός υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος το 2009 ήταν συνεργάτης του κ. Αβραμόπουλου.
Εκείνη την περίοδο, η γρίπη Η1Ν1, μια άλλη πανδημία, απασχολούσε την Ελληνική κοινωνία και το Υπουργείο Υγείας, με πρόσχημα την προστασία των πολιτών από τον ιό της γρίπης, έκανε παραγγελίες εκατομμυρίων αντιγριπικών εμβολίων και φαρμάκων, πολύ περισσότερα από τον συνολικό πληθυσμό της Ελλάδας, και τα οποία μάλιστα αποδείχθηκαν τελικά άχρηστα! Η Ελλάδα χρεώνεται με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για εμβόλια που δεν θα μπορούσαν ποτέ να αξιοποιηθούν και μάλιστα, στις αρχές της οικονομικής κρίσης. Το σκάνδαλο των αντιγριπικών εμβολίων τα οποία το υπουργείο Υγείας, επί υπουργίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου, παράγγελνε κατά εκατομμύρια δόσεις την περίοδο 2009-2010, εντάσσεται στην έρευνα των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς που έχει άμεση σχέση με τη Novartis, αλλά και το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς οι παραγγελίες γίνονταν μέσω αυτού και διερευνάται ακόμα.
Ο κ. Τσιόδρας, υπήρξε μέχρι και την αποχώρησή του το 2016, επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Αδώνιδος Γεωργιάδη το 2014, επίσης στο υπουργείο Υγείας. Ο κ. Αβραμόπουλος έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ότι ο κ. Τσιόδρας ήταν ένα άτομο που εμπιστευόταν τυφλά, πράγμα που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε στη υπόθεση των εμβολίων. Άραγε, ο κ. Αβραμόπουλος είχε ζητήσει την άποψη του κ. Τσιόδρα προτού προβεί στην σκανδαλώδη παραγγελία; Και αν ναι, ο κ. Τσιόδρας ήταν σύμφωνος ή αντίθετος;
Με πληροφορίες από το Candiadoc.