Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η κυβέρνηση «πουλάει» σε ιδιώτη Μόρνο, Υλίκη και αντλιοστάσια της ΕΥΔΑΠ στην Κωπαίδα;;;

http://viotianet.gr/archives/53341?fbclid=IwAR0E66BNA9IuSZwfiBbN6E5_bgeR66wgHmwGXxVddAvuD-Dh9p_BY6Adpy4


Σε ιδιώτη θέλει να δώσει η κυβέρνηση το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αθήνας πράγμα που σημαίνει οτι Μόρνος, Υλίκη, γεωτρήσεις Βοιωτικού κάμπου και υδραγωγεία της ΕΥΔΑΠ  αλλάζουν χέρια με ότι αυτό μπορεί να σημάνει κυρίως για τους αγρότες του νομού Βοιωτίας, καθώς αντιλαμβάνονται όλοι την εξέλιξη αυτή για τα εκατομμύρια κατοίκους της Αττικής και τα νοικοκυριά τους.
Η πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ύδρευση της Αττικής προβάλλοντας τη  ΣΔΙΤ  στο Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αθήνας, που η ΕΥΔΑΠ ΑΕ όλα αυτά τα χρόνια έχει επισκευάσει, συντηρήσει και λειτουργήσει (με το αζημίωτο φυσικά), έχει ανάψει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Αντί για την ανανέωση και επέκταση της υπάρχουσας σύμβασης της ΕΥΔΑΠ παγίων (το δημόσιο δλδ) με την ΕΥΔΑΠ ΑΕ όπως συμβαίνει από το 1999, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο περιβάλλοντος προκηρύσσει τρεις κλειστούς διαγωνισμούς για τη σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες, πετώντας στο περιθώριο την ΕΥΔΑΠ.
Εταιρεία για την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν οτι μεθοδεύεται από την κυβέρνηση η απαξίωσή της και ο οικονομικός στραγγαλισμός της (βλέπε τακτική ΛΑΡΚΟ λέμε εμείς μιας κι είναι επίκαιρο θέμα) και η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αποτελεί την εναλλακτική διαδρομή Μαξίμου ώστε η ιδιωτικοποίηση να μην προσκρούσει στην απόφαση του ΣτΕ που δεν επιτρέπει την απώλεια του κοινωφελούς χαρακτήρα της εταιρείας που θα διαχειρίζεται τα υδατικά αποθέματα.
Αν αυτό συμβεί είναι αντιληπτό  τι σημαίνει για τους 13.500 αγρότες της Κωπαίδας που αρδεύεται τους καλοκαιρινούς μήνες και από τον Μόρνο και από την Υλίκη…
Ήρεμα μιλάμε…