Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαϊκές αγορές: Πρόστιμα και κυνήγι αγροτών χωρίς έλεος

 


Τα προβλήματα των παραγωγών - πωλητών λαϊκών αγορών, που το τελευταίο διάστημα έγιναν θύματα κυνηγητού από μεικτά κλιμάκια και αστυνομία, καθώς Περιφέρεια και δήμοι ακόμη, μετά την επιβολή των μέτρων λόγω πανδημίας στις 17/6, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν κατάλληλο χώρο για να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις για την ασφαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών, αναδεικνύει ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Με ανακοίνωσή του σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Οι συνάδελφοί μας που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με το δυσβάσταχτο πλέον κόστος παραγωγής, με τις απλήρωτες αποζημιώσεις, με τις απούλητες παραγωγές, δουλεύοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα στις λαϊκές, τις μισές μέρες, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη, έγιναν τις τελευταίες μέρες θύματα ενός απαράδεκτου κυνηγητού από μεικτά κλιμάκια και αστυνομία. Τους επιβλήθηκαν εξοντωτικά πρόστιμα για παραβάσεις μη τήρησης των μέτρων, χωρίς οι ίδιοι να έχουν την παραμικρή ευθύνη.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απαιτεί από τους εργαζόμενους, παραγωγούς και εμπόρους, στις λαϊκές αγορές να βρουν οι ίδιοι λύση. Να βρουν μόνοι τους τρόπους για να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος χώρος για όλους. Αποποιείται κάθε ευθύνης, προκειμένου να αποφύγει το όποιο οικονομικό κόστος θα προκύψει από την εφαρμογή των μέτρων.

Σε όλη αυτήν την επίθεση που εξοντώνει τους βιοπαλαιστές αγρότες, που τους στερεί την τελευταία ελπίδα για ένα μεροκάματο, τα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου ...σφυρίζουν αδιάφορα. Στήνοντας προσχηματικούς ψευτοκαβγάδες για ανούσια ζητήματα στις Γενικές Συνελεύσεις, κάνουν πως δεν βλέπουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση, με σκοπό να αποφύγουν τις ευθύνες τους».

Ο Αγροτικός Σύλλογος απαιτεί εδώ και τώρα την ανάκληση των άδικων προστίμων που επιβλήθηκαν στους αγρότες χωρίς να έχουν οι ίδιοι καμία ευθύνη και την άμεση προσαρμογή των λαϊκών αγορών στα μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω πανδημίας, χωρίς κανείς να χάσει ούτε μία μέρα δουλειάς.

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας όταν οι λαϊκές αγορές δουλεύουν με το δυναμικό τους κατά το ήμισυ εκ περιτροπής τότε οι τιμές ανεβαίνουν, η προσφορά μειώνεται και οι μόνοι ωφελημένοι είναι τα σουπερμάρκετ των μεγάλων ομίλων.

Χρ. Α.

ΠΗΓΗ https://eforipediada.blogspot.com/2020/10/laikes-agores-kynigi-xoris-eleos.html?fbclid=IwAR3Z6E4bjHLsaB4-0Ks1e6Nk5qFZ8tksw6U0ioDSZCNb0qCMtg4FhcHdOvQ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2
ΦΑΡΩΝ 136 ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Email   e.sy.kalamatas2@gmail.com

ΤΗΛ. 27210-26938    ΚΙΝΗΤΟ.   6977-62584