Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Μητσοτάκης αύξησε το πρόστιμο στα 500€ και πανηγυρίζει… ενώ τα χρέη της ΝΔ μένουν ακόμα απλήρωτα! [VIDEO]




Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε ότι αυξάνεται το ύψος του προστίμου για όσους δεν τηρούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού από τα 300 ευρώ στα 500.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα το πρόστιμο για τις άσκοπες μετακινήσεις και όσους δεν τηρούν τα μέτρα ανέρχεται σε 300 ευρώ. «Το πρόστιμο θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ ώστε να μπορέσουμε να αναθερμάνουμε την οικονομία χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία», είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως το πρόστιμο για τον κορονοϊό αυξάνεται, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς το ποσό θεωρείται τουλάχιστον υπερβολικό για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το μεγαλύτερο κομμάτι των πολιτών, και ιδιαίτερα αν συγκριθεί με τα αντίστοιχα, σαφώς χαμηλότερα, πρόστιμα που επιβάλλονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης αποσκοπεί στην τόνωση της οικονομίας της χώρας μέσα από την επιβολή σκληρών προστίμων προς τους ήδη οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες, τη στιγμή που τα υπέρογκα χρέη της Νέας Δημοκρατίας παραμένουν απλήρωτα και συνεχώς αυξάνονται, με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, μέχρι και το 2019, να αναφέρουν ότι ξεπερνούν τα 308 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ  https://www.opoligrafos.gr/politics/mitsotakis-auxise-to-prostimo-sta-500-ta-hrei-nd-akomi-aplirota/