ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ Η ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ(1)ΤΗΣ GREENPEACE ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ 19 ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ) ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ(2). Η GREENPEACE ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΗΜΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΡΟΦΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.



Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ GREENPEACE ΜΕ ΤΙΤΛΟ «20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ – ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ» ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ 19 ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ(3).

“ΣΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΥΝ. ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟ”,

ΤΟΝΙΣΕ Η ΈΛΕΝΑ ΔΑΝΑΛΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ GREENPEACE ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ:

“H GREENPEACE ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΩΝ. ΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ: ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΝΟΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΝΟΜΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ”.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ GREENPEACE ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

> ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ.

ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΕΙΤΕ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΑΡΑΣΙΤΟΚΤΟΝΟ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΩΝ. ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΥΠΕΡΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΖΙΖΑΝΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΗΜΙΚΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΑ.

> ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ.

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΕΝΩ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΟΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ.

> ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ.

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΩΝ ΝΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 300 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ(4). ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 85% ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΗΠΑ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑΣ) ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΟ 3% ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ(5).

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

ΤΟ 70% ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΠΟΡΩΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ 10 ΜΟΝΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 200%, ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΟΠΩΣ Η MONSANTO.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΡΟΦΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΔΙΟΞΙΝΕΣ, ΤΟΞΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΧΟΙΡΙΝΑ, ΤΡΕΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ, ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, Κ.Α. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2015 ΟΠΟΥ Η ΕΛΛΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ

ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΑΙ [ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ]

ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ,ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ...ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0
Ιδρυτική διακήρυξη Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ




5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.
5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς . ΣΕΛΙΔΑ 16 από 40
5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.
5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.
5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,
5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.
5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.
5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.
5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.
5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.
5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.
5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.
5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.
5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ. ΣΕΛΙΔΑ 17 από 40
5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.
5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.
5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.

https://esyneapolews.blogspot.com/2021/06/blog-post_6.html