Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙ "ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ" ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

 



Κάθε σκέψη για μείωση του ΦΠΑ ή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα «κόβει» μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου η κυβέρνηση. Επιφυλάσσεται για επέκταση του fuel pass.

Για «υπερβολικά επιβαρυμένες τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα από τους φόρους» έκανε λόγο ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών την Παρασκευή. Παράλληλα όμως έκοψε κάθε κουβέντα για μείωση των συγκεκριμένων φόρων λέγοντας πως «Τα έσοδα του κράτους είναι συνδεδεμένα με τους φόρους» αλλά και πως υπάρχουν «σημαντικοί λόγοι που η χώρα δεν μπορεί να αξιοποιήσει αυτό το εργαλείο».


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε μάλιστα και ποσοτικά στοιχεία για μια τέτοια παρέμβαση. «Η τιμή της αμόλυβδης στην αντλία έχει ανέβει 50 λεπτά. Για να την ρίξει κανείς στα πρό κρισης επίπεδα μειώνοντας ΦΠΑ και ΕΦΚ θα έπρεπε να χάσουμε έσοδα 3,8 δις. Ο αντίλογος που λέει ότι “όσο αυξάνονται οι τιμές μειώνονται οι καταναλώσεις μειώνονται και τα έσοδα” είναι λάθος στη βάση του.

Στο diesel δεν υπήρξε καμία μείωση στην κατανάλωση. Θα υπήρχε μια μαύρη τρύπα στα έσοδα που δεν ξέρουμε πως θα μπορούσε να αντισταθμιστεί. Θα αυξάναμε άλλους φόρους; Θα έβγαινε η χώρα να δανειστεί; Οφείλουμε να λέμε στον κόσμο την αλήθεια σ' ό,τι αφορά την αξιοποίηση των εργαλείων αυτών για τις τιμές».

ΠΗΓΗ

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ... ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ. 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ Η ΑΑΔΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΣΜΟ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!!!

 ΑΡΑ, ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ... ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. 

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ,  ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΣΟΦΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΩΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΟΤΙ "ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ" ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΟΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ.

ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΥΨΟΥΣ 8,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΤΟ "ΕΡΩΤΗΜΑ" ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΟ 3.8 ΔΙΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΑΝ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ, ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ;;; 




ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ". ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ... 

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ... 
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ.. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ...
.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΕΧΟΥΜΕ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ
ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,
ΝΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΥΛΙΚΑ, Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΕΛΙΚΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ

ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ..
Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.