Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Βρετανία Περιμένει Μια Ρωσσική Επίθεση Στις Στρατιωτικές Της Βάσεις. Τα Αεροσκάφη Της Π/Α Αλλάζουν Θέση


Αεροπλάνο Eurofighter Typhoon. Φωτογραφία: κοινωνικά δίκτυα

Τα μαχητικά αεροσκάφη της RAF μεταφέρονται σε πολιτικά αεροδρόμια καθώς κλιμακώνεται η ένταση με τη Ρωσία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Express, η χώρα κάνει ένα τέτοιο βήμα για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

“Τα περιφερειακά αεροδρόμια ετοιμάζονται να υποδεχθούν μαχητικά αεροσκάφη για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τη Ρωσία” – λέει το άρθρο.

 

Σημειώνεται ότι η αναδιάταξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας Agile Combat Employment (ACE), η οποία αναπτύσσεται εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο για πιθανά hot spots σε όλο τον κόσμο, όπως η περιοχή Ινδο-Ειρηνικού, η Μέση Ανατολή, ή ακόμα και τις ανατολικές πλευρές του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Ωστόσο, η Daily Express επισημαίνει ότι μετά την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης από τη Ρωσία στην Ουκρανία, το πρόγραμμα ACE επιταχύνθηκε και επεκτάθηκε σε ολόκληρη την επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

«Ο στόχος του προγράμματος είναι να διασφαλίσει ότι η Βρετανική Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης, που λειτουργεί από μεγαλύτερο αριθμό βάσεων, παρέχει έτσι μεγαλύτερη ευελιξία και αξιοπιστία. Επιπλέον, θα μπορούν να αντέξουν τις άμεσες επιθέσεις σε βάσεις – γράφει το δημοσίευμα.

Εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο τα μαχητικά Eurofighter Typhoon και F-35 που εδρεύουν στο Norfolk και στο Lincolnshire και στη Σκωτία θα χωριστούν σε μικρές ομάδες και θα τοποθετηθούν στα περίχωρα ορισμένων περιφερειακών αεροδρομίων με διαδρόμους ικανούς να τα υποδεχτούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αξιωματούχοι από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου επισκέφτηκαν αρκετές φορές περιφερειακά πολιτικά αεροδρόμια τον περασμένο χρόνο για να μάθουν πόση χωρητικότητα αεροσκαφών και εφεδρικής ικανότητας, καθώς και πληρώματα εδάφους, μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………………

https://alfeiospotamos.gr/2022/08/29/%ce%b7-%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b5/