Ακόμη μια γενοκτονία που δεν μας είπαν κι έκαναν ανδριάντα στον... σφαγέα!
Σήμερα ένιωσα πολύ άσχημα, σκεπτόμενος ότι πολλές γενοκτονίες των Ελλήνων και μάλιστα από τους «σωτήρες» του έθνους μας υποκρύπτονται.
270.000 Έλληνες Κρήτες σφαγιάστηκαν το 961, με τον χειρότερο τρόπο από το βάρβαρο χέρι των Βυζαντινοχριστιανών επειδή παρέμειναν Έλληνες και δεν δέχτηκαν τον χριστιανισμό.
Το 727 οι Κρήτες με μια πανστρατιά επιτίθενται κατά των Βυζαντινοχριστιανών στην Κωνσταντινούπολη για να εκθρονίσουν τον Γ΄Ίσαυρο με αρχηγό τον μεγαλοπρεπή, ωραίο και γενναίο Κοσμά.
Ο γιός του Αλεξίου Κομνηνού, Ισαάκιος το 1192, στέλνει επιστολή στην Κρήτη και τονίζει ότι θα εξολοθρεύσει όλους τους Κρήτες, όπως έκανε στο παρελθόν ο Νικηφόρος Φωκάς, ο Βάρδας ο Θαλασσινός, ο Βελισσάριος και ο Ιουστινιανός εάν δεν υποταχθούν στο Βυζάντιο και δεν δεχτούν τον Χριστό.
Οι Κρητικοί ουδέποτε είχαν προδώσει τους πατρώους θεούς και τα πάτρια ιερά. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι χριστιανοί ήθελαν να τους αφανίσουν.
Το 949 ο χριστιανός αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Ζ΄ έστειλε βυζαντινό στράτευμα για να κατακτήσει το νησί κατά την οποία υπέστη μεγάλη πανωλεθρία.
Ο Λέων ο Διάκονος, γράφει ότι ο Κρητικός στόλος κυριαρχούσε στη Μεσόγειο και έσπερναν τον θάνατο στους Βυζαντινούς Ρωμαιοχριστιανούς.
Ο συνεχιστής του Θεοφανούς γράφει ότι οι Κρήτες ήταν ακατάβλητοι, διότι είχαν διατηρήσει αλώβητο το Ελληνικό Ιερατείο τους, το οποίο και προΐστατο στους απελευθερωτικούς αγώνες και διότι ήταν τρομεροί έμποροι με αποτέλεσμα να είναι ισχυροί οικονομικά.
Το μίσος των Ρωμαίων Βυζαντινών κατά των Ελλήνων της Κρήτης καταγράφεται από το κείμενο του Ιωσήφ Βρίγγα, που διασώθηκε από τον συνεχιστή του Θεοφανούς, όπου λέει τα εξής:
«Πρέπει ν’ αγωνιστούμε υπέρ των Χριστιανών. Να μην μας τρομάζει η απόσταση της θάλασσας, ούτε οι φήμες των Κρητών. Αυτοί οι αρνητές του Χριστού προκάλεσαν πολλά δεινά στην Βυζαντινή αυτοκρατορία».
Το 960 ο αυτοκράτορας Ρωμανός Β΄ παρακινώμενος από τον Ιωσήφ, ανέθεσε στον Αρμένιο στρατηγό Νικηφόρο Φωκά, τον αφανισμό της Κρήτης.
Στις 05. Ιουλίου το 960 ξεκίνησε ο τεράστιος Βυζαντινός στόλος, που αποτελείτο από 3.300 πλοία, τα οποία μετέφεραν στρατό και εφόδια. Ο στρατός ήταν Σλάβοι, Αρμένιοι και Ρώσοι.
Ο M.Canard, στο Byzance et les Arabes, μας πληροφορεί ότι οι Κρήτες διέθεταν μόνο 240 πλοία και ζήτησαν βοήθεια από τους Άραβες, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν επειδή εκείνο τον καιρό οι Άραβες με επικεφαλής τον Χαμβδά πολεμούσαν στο μέτωπο της Μ. Ασίας τους Βυζαντινούς. Τα πλοία των Ρωμαίων μετέφεραν 500.000 στρατό.
Ηγέτιδα της Κρητικής αντίστασης ήταν η Κρητικοπούλα Ιέρεια της Αρτέμιδος Κλεαγέτη.
Ο Πρίσκος στην χρονογραφία του μας γνωρίζει ότι το 960, ήταν 25 ετών, η οποία είχε την δύναμη να εμψυχώνει τους Κρήτες. Η μητέρα της λεγόταν Ζηνόκλεια και ήταν Ιέρεια της Ήρας, η οποία το 949 είχε πάρει μέρος στην μάχη της Κρήτης κατά των Βυζαντινών, θανατώνοντας με το τόξο της 50 Ρωμαιοχριστιανούς.
Ο Λέων ο Διάκονος στα ιστορικά του αναφέρει την Κλεαγένη με υβριστικούς όρους, μέσω των οποίων αναγνωρίζεται ότι ήταν έξυπνη και ατρόμητη.
Οι Κρητικοί Ιερείς μόλις αντίκρισαν τους πρώτους Ρωμαίους να πατούν στα άγια χώματα της Κρήτης, έκαναν καθαρμό σε όλο το νησί για να φύγει το χριστιανικό μίασμα.
Ο Νικηφόρος Φωκάς μετά την απόβαση άρχισε γενική επίθεση σφάζοντας μερικές χιλιάδες Κρήτες. Στη συνέχεια δίνει στον στρατηγό Νικηφόρο Παστιλά 10.000 στρατιώτες και τον διατάσσει να εισβάλει στην ενδοχώρα του Νησιού για να κατασκοπεύσει τους Κρήτες.
Όμως, η ατρόμητη Κλεαγέτη απαντά με ανταρτοπόλεμο. Έβαλε τις Κρητικοπούλες να τους πλησιάσουν και να τους προσφέρουν κρασί με αποτέλεσμα να διαλύσει η πειθαρχία τους. Τότε διέταξε τους 400 Κρήτες πολεμιστές που είχε υπό τις διαταγές της, να λάβουν θέσεις μάχης στα βουνά και να τους αποτελειώσουν.
Όταν ο Φωκάς έμαθε τα άσχημο νέο, έγινε θηρία ανήμερο και άρχισε την πολιορκία του Χάνδακα (Ηράκλειο).
Ο Πρίσκος τονίζει στον Φωκά: «Το θράσος των απογόνων της Αριάδνης είναι γνωστό, η εκκλησία δεν ανέχεται πλέον να λυμαίνονται το χριστεπώνυμο πλήθος οι ειδωλολάτρες."
Οι Κρήτες διέθεταν 40.000 στρατό και στρατοπέδευσαν στην πεδιάδα, ενώ η Κλεαγένη είχε αντίθετη γνώμη. Ο Νικηφόρος Φωκάς έκανε επίθεση με τον πολυάριθμο στρατό του και αφού τους έπιασε απροετοίμαστους, τους έσφαξε όλους.
Στη συνέχεια, όπως καταγράφει ο Λέων Διάκονος, ο Φωκάς διέταξε να κόψουν τα κεφάλια και αφού τα καρφώσουν σε πασσάλους να τα τοποθετήσουν μπροστά στο τείχος του Χάνδακα. Όσα περίσσεψαν τα εκσφενδόνισε με τις βαλλίστρες μέσα στα τείχη. Μετά απ’ αυτό το τραγικό συμβάν ήταν επόμενο να χάσουν το ηθικό τους. Όμως την στιγμή εκείνη εμφανίστηκε η Κλεαγένη με το λαμπερό πρόσωπό της και ενθάρρυνε τους Κρήτες με τα λόγια που διέσωσε ο Πρίσκος.
«Γενναίοι άνδρες και γυναίκες, οι θεοί δεν μας εγκατέλειψαν. Στέκονται πάντα στο πλευρό μας. Κατατροπώσαμε τους στρατιώτες του Παστιλά, τώρα θα λιγοψυχήσουμε μπροστά σ’έναν ασεβή Ρωμαίο;"
Εμψυχωμένοι από την ατρόμητη Ιέρεια που όρμησε πρώτη, εφορμούν 35.000 Κρήτες μαζί με τα γυναικόπαιδα εναντίον των Ρωμαίων χριστιανών. Ο Νικηφόρος Φωκάς πανικοβάλλεται από την ξαφνική αντεπίθεση. Αλλά πριν προλάβει να συνέλθει καταμετρά 90.000 νεκρούς και οι περισσότεροι από τα επίλεκτα βυζαντινά στρατεύματα των Αρμενίων.
Ο Νικηφόρος Φωκάς σαλπίζει υποχώρηση. Όπως γράφει ο Λέων Διάκονος αποφάσισε να λιμοκτονήσει τους Κρήτες, με πολιορκία του Χάνδακα.
Όπως αναφέρει ο M. Canard, στο Byzance et les Arabes, κατά την διάρκεια της πολιορκίας τον χειμώνα οι απώλειες των Κρητών έφθασαν τις 30.000 ενώ των Ρωμαίων τις 110.000.
Τον Φεβρουάριο του 961, ο Νικηφόρος Φωκάς ξεσηκώθηκε εκ νέου εναντίον των Κρητών με νέες ενισχύσεις που πήρε από την Κωνσταντινούπολη. Η θέση των Κρητών ήταν πιο δύσκολη.
Οι ηγέτες της Κρήτης Ναύκλος και Ανεμάς αποφάσισαν να περιμένουν μέσα στην πόλη βοήθεια από τους Άραβες. Η Κλεαγένη τους συμβούλεψε να συνεχίσουν τον ανταρτοπόλεμο από τα βουνά και όχι να μείνουν μέσα στην πόλη.
Τελικά υπερίσχυσε η γνώμη του Ανεμά, η οποία απεδείχθη μοιραία για τους Κρήτες.
Οι Ρωμαίοι τελικά έσκαψαν τα τείχη και μπήκαν μέσα στην πόλη. Τα ρωμαιοχριστιανικά βαρβαρικά στίφη άρχισαν γενική σφαγή που διήρκεσε τρεις ημέρες. Έσφαξαν άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Οι Ρωμαίοι τελικά έσκαψαν τα τείχη και μπήκαν μέσα στην πόλη. Τα ρωμαιοχριστιανικά βαρβαρικά στίφη άρχισαν γενική σφαγή που διήρκεσε τρεις ημέρες. Έσφαξαν άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Η κατάκτηση της Κρήτης ολοκληρώθηκε στις 07.Μαρτίου το 961. Οι πηγές κατέγραψαν 200.000 νεκρούς μαζί με τα γυναικόπαιδα, που γενοκτόνησαν οι υπάνθρωποι Βυζαντινοί χριστιανοί ορθόδοξοι.
Το Ολοκαύτωμα της Κρήτης αριθμεί 270.000 νεκρούς, που σφαγιάστηκαν από τους ανθρώπους της θρησκείας της «αγάπης».
Ο Βάρβαρος Αρμένιος στρατηγός Νικηφόρος Φωκάς αναζήτησε το νεκρό σώμα της Ιέρειας Κλεαγέτης και αφού έκοψε το κεφάλι της, το κάρφωσε ως τρόπαιο σε ένα κοντάρι, το έφτυσε και το περιέφερε πάνω στο άλογό του ως τρόπαιο.
Ο βάρβαρος Φωκάς για να καταστρέψει ολοκληρωτικά την Κρήτη, διατάσσει την αλλοίωση του κρητικού λαού φέροντας στην Κρήτη Σλάβους, Ρώσους και Αρμένιους. Και επί πλέον διατάσσει τους μοναχούς των χριστιανών να εκχριστιανίσουν βιαίως τον Κρητικό λαό.
Ο Νίκων ο «μετανοείται», αποβιβάζεται στην Κρήτη με βυζαντινή φρουρά και αρχίζει νέες σφαγές.
Ξεπερνώντας κάθε θράσος ο τουρκικής καταγωγής «Πατριάρχης» Βαρθολομαίος, πριν από δύο χρόνια, έστησε τον ανδριάντα του Νικηφόρου Φωκά στην Κρήτη.
Οι λογαριασμοί λοιπόν των Κρητών με τους νεοβυζαντινούς δεν έχουν λήξει. Το άγαλμα αυτό πρέπει να φύγει από την Κρήτη. Είναι ντροπή και βεβήλωση της μνήμης εκείνων που πάλεψαν με τον χάρο και έπεσαν για την ελευθερία και τα ιερά της Κρήτης.
Καιρός είναι αγαπητοί Κρήτες να ξυπνήσετε και να δείτε ξεκάθαρα ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί του έθνους μας.
Ακόμη μια γενοκτονία που δεν μας είπαν κι έκαναν ανδριάντα στον... σφαγέα!
Reviewed by polianh messhnias
on
Αυγούστου 09, 2022
Rating: 5