Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Σατανικό, Θρησκευτικό Κυνηγητό Των Αρίστων


Ο Αχμάντ Σαλμάν Ρούσντι (αγγλικά: Ahmad Salman Rushdie, 19 Ιουνίου 1947) είναι Βρετανός συγγραφέας ινδικής καταγωγής. Κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ το 1981 για το μυθιστόρημα του με τίτλο Τα παιδιά του μεσονυκτίου καθώς και το Αριστείον (Aristeion Prize) , το βραβείο που δινόταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1989 ως το 1999 σε συγγραφείς και μεταφραστές που συνέβαλαν στον λογοτεχνικό πολιτισμό της Ευρώπης και στην διάδοση της ανάγνωσης, είτε γράφοντας είτε μεταφράζοντας σύγχρονς. Το βραβείο καθιερώθηκε έπειτα από ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Υπουργών Πολιτισμού τον Μάιο του 1989.


Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι παραμένει διασωληνωμένος, κινδυνεύει να χάσει την όραση από το ένα του μάτι, έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στα νεύρα του ενός του χεριού και στο ήπαρ μετά την επίθεση

12.08.2022, USA, Chautauqua: Der Autor Salman Rushdie wird versorgt, nachdem er auf einer Bühne angegriffen wurde. Rushdie ist nach Beobachtung mehrerer Zeugen auf einer Bühne im US-Bundesstaat New York angegriffen worden. Foto: Joshua Goodman/AP/dpa +++ dpa-Bildfunk +++

που δέχθηκε με μαχαίρι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη.
Κυνηγημένος από το Ιράν ήδη, από το 1989, μετά το φετφά  (θρησκευτική εντολή ) που καλούσε για τη δολοφονία του, ο Σαλμάν Ρούσντι, διάσημος συγγραφέας του παγκόσμιου best seller «Οι σατανικοί στίχοι» τραυματίστηκε χθες σοβαρά σε επίθεση που έγινε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της αμερικανικής προεδρίας Τζέικ Σάλιβαν  έκανε λόγο για «φρικιαστική» επίθεση.  «Προσευχόμαστε όλοι για την ταχεία ανάρρωσή του. Και είμαστε ευγνώμονες στους καλούς πολίτες και στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας που του προσέφεραν φροντίδες τόσο άμεσα», σημείωσε. 
Ο ίδιος ωστόσο, δεν ήθελε ποτέ να τον βλέπουν ως έναν κυνηγημένο, που προκάλεσε αναταραχή στον μουσουλμανικό κόσμο. «Το πρόβλημά μου είναι ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να με βλέπουν μόνο μέσα από το πρίσμα του φετφά», είχε πει κάποτε. Ο Ρούσντι θέλει να θεωρείται συγγραφέας και όχι σύμβολο.Όμως η αύξηση της ισχύος του ριζοσπαστικού ισλάμ αυτά τα τελευταία χρόνια δεν έπαψε να τον ξαναφέρνει σ’ αυτό που ήταν πάντα στα μάτια της Δύσης: το σύμβολο της μάχης κατά του θρησκευτικού σκοταδισμού και για την ελευθερία τις έκφρασης. Και το 2016 ο Ρούσντι σημείωνε: «Η περίπτωσή μου δεν ήταν παρά ο προάγγελος ενός φαινομένου πολύ ευρύτερου που πλέον μας αφορά όλους».

Πηγή> Βικιπαίδεια, Πρωτοθέμα.

Υπάρχει από το 1998 επίσημη άρση του φετφά  μέσω της κυβερνήσεως του Ιράν, αλλά πληροφορίες μας λένε ότι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές δίνουν 4.000.000 δολάρια για την εκτέλεση του.


πηγη  https://alfeiospotamos.gr/2022/08/13/%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b8%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%cf%84%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%cf%85%ce%bd%ce%b7%ce%b3%ce%b7%cf%84%cf%8c-%cf%84%cf%89/