Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η S&P Και Η Fitch Υποβαθμίζουν Την Ουκρανία Σε Βαθμό Χρεοκοπίας. Ο Αλφειός Είχε Κάνει Την Πρόβλεψη Για Την Επερχόμενη Πτώχευση !!

 

Ουκρανική σημαία στο κτίριο της Verkhovna Rada - RIA Novosti, 1920, 13.08.2022
Η S&P και η Fitch χαρακτήρισαν τη συμφωνία της Ουκρανίας να αναβάλει τις πληρωμές του δημόσιου χρέους ως χρεοκοπία
ΜΟΣΧΑ, 13 Αυγούστου – RIA NovostiΟι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης S&P Global Ratings και Fitch Ratings υποβάθμισαν τις αξιολογήσεις της Ουκρανίας σε ξένο νόμισμα λόγω αναβολής πληρωμών για το δημόσιο χρέος.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ξένοι επενδυτές υποστήριξαν το αίτημα του Κιέβου να παγώσει σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε διεθνείς πληρωμές ομολόγων για δύο χρόνια. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Denys Shmyhal , μια τέτοια κίνηση θα εξοικονομήσει τη χώρα περίπου έξι δισεκατομμύρια δολάρια.
.
Ο Fitch , με τη σειρά του, είδε τη διαδικασία ανταλλαγής προβληματικού χρέους στην αναβολή πληρωμών και υποβάθμισε την αξιολόγηση αθέτησης υποχρεώσεων εκδότη της Ουκρανίας σε ξένο νόμισμα από C (“αναπόφευκτη προεπιλογή”) σε RD (“περιορισμένη αθέτηση πληρωμών”).

.
Η S&P αντέδρασε επίσης αρνητικά στην απόφαση του Κιέβου. «Δεδομένων των ανακοινωθέντων όρων της αναδιάρθρωσης και των κριτηρίων μας, θεωρούμε τη συμφωνία ως προβληματική και ισοδυναμεί με χρεοκοπία», ανέφερε το Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο. Ως αποτέλεσμα, η αξιολόγηση ξένου νομίσματος της Ουκρανίας υποβαθμίστηκε σε SD («επιλεκτική προεπιλογή»).
Τον Ιούλιο, ο οικονομικός σύμβουλος του Volodymyr Zelensky , Oleg Ustenko , δήλωσε ότι η Ουκρανία χρειάζεται τώρα να λαμβάνει εννέα δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα από τις δυτικές χώρες για να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Το ποσό αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από τα προηγούμενα αιτήματα του Κιέβου .


Μια συγκέντρωση απαιτώντας τιμαριθμική αναπροσαρμογή των συντάξεων και των μισθών στο Κίεβο - RIA Novosti, 1920, 08/09/2022